engkau boleh !!

Wednesday, June 5, 2013

Karnival JELITA UPM

Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


Ally Iskandar sebagai tetamu jemputan pada sesi pagi di Karnival Jelita


Wida tak sempat nak dengar bicara yang dibincangkan pada pagi tu sebab Wida uruskan jualan Wida di karnival tersebut. Macam biasa Wida jual barang bundle. Kasut ada, baju ada macam2 ada la.Lepas kelas maka bermula la penjualan kami. 


Seawal pukul10 pagi kami dah ada di dewan putra 1 kolej 13. 

Maklum la kami perlu hadirkan diri ke kelas terlebih dahulu pada pagi tu. Nak buat macam mana itu tanggungjawab pelajarkan. So, mesti la diutamakan kelas daripada aktiviti macam ni.
Alah fatin ni nak main sorok2 pulak dia...Ni kasut bowling Wida nak jual saiz 6. Dalam dia semua baik lagi. Harga RM25. Kalau nak boleh contact kat facebook Wahid Wida. 

Dah macam pasar pulak jual macam ni. Actually Wida beri sokongan pada kawan kelas Wida yang ambil subjek Asas Keusahawanan di UPM ni. Dengan cara ini, dapat la lihat macam mana perniagaan itu dijalankan. Baru tahu macam mana senang atau susah seseorang peniaga itu nak mencari keuntungan bagi sesuap nasi.


Penat mengemas dan menunggu sampai ngantuk2 la Wida tengok diaorg tapi alhamdulillah balik modal la juga perniagaan kami ni. Apa2 pun rezeki datang dari Tuhan. Dia yang memberi dan menarik kembali.

No comments:

Zone Wida Tersayang

LIKE
: Wida love to talk :
: Wida love to read books, magazines, newspapers and other :
: Wida like to hear opinions and views of those around me :
:I'am a positive minded and like something unique and beautiful:
: I have a collection of cans of Coca-Cola and Pepsi, other than that I like to collect the school badge and I like to write what comes tp mind :
: I like to capture pictures and I really interested in photography because it is very artistic and creative :