engkau boleh !!

Saturday, July 23, 2011

Konvokesyen Politeknik Kota Kinabalu Ke-15



Qieqien Abd Hamid nama glamour dia. Thanks Qien for everything.

Dr Kiri : Irma - Lyn - Wendy Muda and her friend. Sori x tau nama...

Si Gadis manis m'jual bunga. Thanks Lyn, Wendy and Lampeq sbb bagi kak wahid bunga. Kak Wahid hargai p'berian kamu itu sesungguhnya semuanya kenangan utk kak wahid.

Mak cik aku beli bunga utk aku...hehehe =) thanks Chik. Ni kali pertama Cik Cah pergi Sabah. Mak ajak sbb makcik tak pernah pergi mana2 s'belum ni. Dia kerja so takde peluang nak jalan. Makcik ni adik mak aku namanya Azizah Binti Ramli.

Inilah bonda kesayangan, namanya Kalsom Binti Rameli. Terima kasih mak sbb hadir masa konvokesyen wahid. Wahid tahu mak penat b'jalan dan sakit kaki, tapi demi anak t'sayang mak gagahi juga. Sayang mak sangat2...


Aku b'gambar kat Bilik Kaunseling je sbb ada air-cond. Kat luar panas dah tu ramai pula org nak b'gambar2. Apa2 pun thanks to Qieqien selaku camera women. Kak wahid tahu kamu penat m'galahkan akak yg konvo ni. Hehehe kecian kamu...tp akak enjoy b'sama kamu.

Tahniah!! S'benarnya aku pun tak kenal langsung diaorg ni. Mak bapak diaorg yg suruh aku ambil gambar sama2 diaorg. Hehehe (@_@)

Gembiranya masa ni. Semuanya hanya tinggal kenangan.
Politeknik KK tetap dalam ingatan.

Keberangkatan pulang Yang Amat Berbahagia Toh Puan Datin Seri Panglima Hajah Norlidah Binti Datuk R.M. Jasni.

Toh Puan ni la yg sampaikan sijil dan diploma kepada graduan Sesi 2 : Julai 2010
Saya suka Toh Puan sbb apa yg saya perhatikan setiap kali dia m'ghulurkan sijil kepada graduan dia akan m'noleh kearah kamera. Saya rasa dia mahu semua gambar para graduan nampak cantik utk dibuat kenangan semasa konvokesyen. Tidak kenal penat dia m'noleh kearah kamera dan m'lemparkan senyuman ikhlas.
JUTAAN TERIMA KASIH TOH PUAN

Senyuman yg menawan dan lambaian ucapan tahniah kepada para graduan.
Yang Amat Berbahagia Toh Puan Datin Seri Panglima Hajah Norlidah
Binti Datuk R.M. Jasni


Dewan Rafflesia Politeknik Kota Kinabalu Sabah
Di dewan inilah aku terima s'gulung diploma. Dewan yg m'berikan 1001 kenangan. Dewan yg aku rasa teruja apabila m'dengar lagu Politeknik Malaysia dan Politeknik Kota Kinabalu. Aku suka apabila setiap kali ada dlm dewan ini akan m'nyanyikan lagu yg m'buatkan aku b'semangat.

Utk kali terakhir aku b'diri di depan pintu dewan.
Selamat Tinggal Kenangan

Tahniah Jubi !!!
My Classmate Diploma Teknologi Berasaskan Kayu
S'moga b'jaya dlm bidang yg diceburi.

My Ex-Roommate Suriati Binti Suhaili
Dia asal dr Sipitang Sabah.
Bangsa Melayu Brunei

Tahniah Sue!!! Gembira kita dpt b'sua kembali masa konvokesyen. Apa2 pun semua tinggal kenangan samada yg manis dan pahit, kita tetap laluinya.
Panjang umur dan murah rezeki kita akan b'sua lagi.

It's me...Bilik Tetamu ni hanya m'nerima tetamu2 yg b'tuah shj. Tak dpt masuk pun takpe la janji dpt b'gambar dpn pintu Bilik Tetamu pun kira ok juga.

Tahniah !!!
Filisa Bt Mama
Penerima Anugerah Kecemerlangan Akademik Dan Kokurikulum (Jabatan)
Sesi Julai 2010
Pelajar Diploma Jabatan Perdagangan
Diploma Pemasaran

sMiLe aLwAyS =)

Geng Integrasi Kejuruteraan Awam Sesi Jan 2010
kiri Junaidah Binti Jaafar dan kanan Salmah Binti Lantara
Korang b'dua mmg best in the world...

Dari Kiri Moni Mangkunsai, Natra Joseph Stalin dan Nurul Wahida Binti Sarbani (aku la tu)
Miss you all =)

Mohd Yazid Trisukma Pengerusi Jawatankuasa Pelajar Kamsis sesi Jan 2010
Tahniah Yazid!!!

Kenangan terakhir b'sama mereka org kuat Politeknik Kota Kinabalu

Tahniah sahabat2 ku...
Dr kiri : Yazid Trisukma, Natra Joseph Stalin, Filisa Mama, Razif

Tahniah!!!
Agnes Fiona Binti Phius
Penerima Anugerah Pengarah Politeknik Sesi Julai 2010
Tahniah juga dpt sambung belajar di USM. Jodoh kamu sentiasa b'sama Natra di sana.

Agnes Fiona Binti Phius
Penerima Anugerah Kecemerlangan Akademik Dan Kokurikulum (Jabatan)
Sesi Julai 2010
Pelajar Diploma Jabatan Kejuruteraan Awam
Diploma Ukur Bahan

B'jalan diatas karpet merah. Bila lagi nak merasai suasana mcm ni. Kali terakhir la aku buat mcm tu di sana.

Sweet Memory Convocation at Politeknik Kota Kinabalu Sabah

Last, Qieqien ambil gambar aku kat sini sebelum aku pulangkan jubah kat belakang aku tu SP (Student Plaza) bkn Sg. Petani tau. Thanks Qieqien sbb b'susah payah utk semuanya. Apa2 pun semua gambar yg Qieqien ambil cantik2 belaka. I like....

Thanks adik...sori x tau nama. Dia la yg bantu uruskan bahagian p'gambilan jubah. "Dik, akak nak tukar tudung ni kotor la. Akak taknak nanti kalau akak pulangkan akak kena denda sbb kotorkan tudung" Hahaha...pandai tak aku. Nasib baik dia ok dan bagi aku tukar tudung. Cantik lagi tudung yg dia bg aku tu.

Yang aku kelakar masa tu, apabila adik ni cepat je dia masukkan tudung yg kotor tu kat beg orang lain. Orang yg terima tudung tu sikit pun tak check tudung yg dia dpt. Hehehe...TQVM. Lagi aku pelik bila dia ni tau nama aku. "Bye2 kak wahid!!". T'lopong aku dengar. "Mana tau nama kita?" aku tanya dia. Dia cakap "Kak Wahid kan famous". Hahahaha ada2 je adik ni.


Utk kali t'akhir Nurul Wahida Binti Sarbani dedikasikan lagu Politeknik Kota Kinabalu

POLITEKNIK KOTA KINABALU

Politeknik Kota Kinabalu
Dengan Visi Dan Misi Di Bahu
Setinggi Gunung Kinabalu
Semangat Kami Menimba Ilmu

Kami Pusat Kecemerlangan
Pendidikan Di Semua Bidang
Falsafah Pendidikan Negara
Sahut Cabaran Pasti Berjaya

Kejuruteraan, Hospitaliti Dan
Perdagangan Kami Kuasai
Seluruh Warga Harmoni Seimbang
Akademik Dan Kemahiran

Politeknik Kota Kinabalu
Cemerlang, Gemilang Sentiasa Terbilang

1 comment:

Alexie Aevol said...

best! me pun convo pkk -17.. cant wait kak..^^, btw congrats..

Zone Wida Tersayang

LIKE
: Wida love to talk :
: Wida love to read books, magazines, newspapers and other :
: Wida like to hear opinions and views of those around me :
:I'am a positive minded and like something unique and beautiful:
: I have a collection of cans of Coca-Cola and Pepsi, other than that I like to collect the school badge and I like to write what comes tp mind :
: I like to capture pictures and I really interested in photography because it is very artistic and creative :